ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
- ANDREAS PH
- Posts: 52
- Joined: Sun May 26, 2013 8:18 pm
- Location: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
παιδιά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. σε κάθε εξόρμηση που θα παο για τόνους περνώ 1,2 το πιο πολύ. το πρόβλημα είναι το πως θα τους μαγειρέψουμε ώστε να γίνουν γευστική και μαλακή. ξέρει κανεις καμια συνταγή ?
ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Να σου γραψω μιαν αυριο γιατι εν την θυμουμε ποξω εχει 10 υλικα συνολο επισεις εμενα πρωσοπικα η αγαπημενη μου συνταγη ειναι με τον χυλο τζαι 2 λεπτα στο τηγανι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Φίλε μου ο πιο εύκολος τρόπος, και ίσως και ο καλύτερος αν με ρωτάς, γιατί είναι γρήγορος και το ψάρι δεν στεγνώνει είναι ο εξής:
Κόψε το φιλέττο σου σε ροδέλες (όπως είναι φρέσκο) πάχους 1-1.5 εκατοστό
Άλοιψε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά, και ρίξε το σε έτοιμο τηγάνι (χωρίς να βάλεις άλλο λάδι).
Μόλις ασπρίσει που την μια πλευρά (Μάξιμουμ 2 λεπτά - όσσον να αρχίσει να κοκκινίζει σε κάποια σημεία) γύριστο που την άλλη και πάλε το ίδιο.
Αν σου γελάσει το συνολικό ψήσιμο πάνω που 3-4 λεπτά, έχασες το νόημα και την γεύση...μπορεί και να το πετάξεις.
Η ουσία είναι να μείνουν τα υγρά του, να είναι ζουμερό, διαφορετικά στεγνώνει τζαι είναι σαν να τρώεις γάρον.
Το Πλεονεκτημα: Τρώεις σε 5 λεπτά, και είναι και πολλά ωραίο!
Το Μειονέκτημα: Αν σου γελάσει στο ψήσιμο, εννα το πετάξεις...
Κόψε το φιλέττο σου σε ροδέλες (όπως είναι φρέσκο) πάχους 1-1.5 εκατοστό
Άλοιψε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά, και ρίξε το σε έτοιμο τηγάνι (χωρίς να βάλεις άλλο λάδι).
Μόλις ασπρίσει που την μια πλευρά (Μάξιμουμ 2 λεπτά - όσσον να αρχίσει να κοκκινίζει σε κάποια σημεία) γύριστο που την άλλη και πάλε το ίδιο.
Αν σου γελάσει το συνολικό ψήσιμο πάνω που 3-4 λεπτά, έχασες το νόημα και την γεύση...μπορεί και να το πετάξεις.
Η ουσία είναι να μείνουν τα υγρά του, να είναι ζουμερό, διαφορετικά στεγνώνει τζαι είναι σαν να τρώεις γάρον.
Το Πλεονεκτημα: Τρώεις σε 5 λεπτά, και είναι και πολλά ωραίο!
Το Μειονέκτημα: Αν σου γελάσει στο ψήσιμο, εννα το πετάξεις...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
κοψε το σε κυβους και περαστο εναλαξ με πιπερια πρασινη και κρεμυδακι ντοματα πανω σε σουβλια ξυλινα και καμε τον στην γκριλιερα που καμνουν τα σαντουιτς για 4 λεπτα ., σουβλακι πομπα σε ενα 5λεπτο εισαι ετοιμος .
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Κυριακό εγώ αν θα το βάλω στο γκρίλ, προτιμώ να είναι μαριναρισμένο που την προηγούμενη(λάδι, τομάτα, λεμόνι κλπ) για ναν πιο ζουμερό...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
I_AM_BLUE wrote:Κυριακό εγώ αν θα το βάλω στο γκρίλ, προτιμώ να είναι μαριναρισμένο που την προηγούμενη(λάδι, τομάτα, λεμόνι κλπ) για ναν πιο ζουμερό...
- ANDREAS PH
- Posts: 52
- Joined: Sun May 26, 2013 8:18 pm
- Location: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Κυριάκο τούτο με τα πιπεριά και τζίνα ούλα και να το κάμω όπως το σουβλάκι ""εσκεφτικα"" το και νομίζω ένα γίνει καλο. Ένα το δοκιμάσω και να σου πω αν εγίνηκε kalooΚΥΡΙΑΚΟΣ wrote:κοψε το σε κυβους και περαστο εναλαξ με πιπερια πρασινη και κρεμυδακι ντοματα πανω σε σουβλια ξυλινα και καμε τον στην γκριλιερα που καμνουν τα σαντουιτς για 4 λεπτα ., σουβλακι πομπα σε ενα 5λεπτο εισαι ετοιμος .
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Τούτο με τα σουβλάκια εν λίγο πελαλίδικο. Εγώ τον κόβω σε σουβλάκια και μαρινάρω τον με λάδι , πιπεριές κεμύδι και λίγο σόγια σως απο τη προηγούμεν. Το λεμόνι νομίζω δεν είναι καλή ιδέα, προτημότερο να βάλει κάποιος λεμόνι όταν ψηθεί γιατί έτσι σφήγγει το ψάρι. Ανάβω τα κάρβουνα και μόλις "χωνευτούν" καλά και πέσει λίγο η πολή η βράστη, τα βαζώ όλα μεσα σε μια σχάρα όπως είναι. 2-3 γυρίσματα και ο τόνος είναι έτοιμος. Οι πιο πολλοί που εδωκιμάσαν νομίζαν ότι είναι κοτόπουλο . Καλή επιτυχία
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Που εννα μεν χωρεί άλλους το ψυγείο, πέτε μου να σας γράψω και την συνταγή να τον διατηρήσετε σε λάδι, όπως την κονσέρβα..
Πάει 5-6 μήνες μες το βάζο με το λάδι, μπορεί και παραπάνω. Όπως τον Rio-Mare έναν πράμα....!
Πάει 5-6 μήνες μες το βάζο με το λάδι, μπορεί και παραπάνω. Όπως τον Rio-Mare έναν πράμα....!
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
2kg τονο σε κοματια
1 μουσταρδα σωστη
1 ποτηρι κρασι ασπρο
1 κουτακι ντοματοχυμο
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Λεμονι
σκορδο
πιπεριες χρωματιστες
Αλατι
Κρεμυδια
Μαυρο πιπερι
Ανακατευεις ολα τα υλικα και τα περυχινεις πανω απο το ψαρι ετσι ωστε να το καλυψεις σε μια κουπα που να κλεινη τα βαζεις στο ψυγειο απο 12-36 ωρες
Ψηνετε σε σχαρα καρβουνα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 μουσταρδα σωστη
1 ποτηρι κρασι ασπρο
1 κουτακι ντοματοχυμο
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Λεμονι
σκορδο
πιπεριες χρωματιστες
Αλατι
Κρεμυδια
Μαυρο πιπερι
Ανακατευεις ολα τα υλικα και τα περυχινεις πανω απο το ψαρι ετσι ωστε να το καλυψεις σε μια κουπα που να κλεινη τα βαζεις στο ψυγειο απο 12-36 ωρες
Ψηνετε σε σχαρα καρβουνα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
έφα μια φορά σε ένα κέντρο (τζίνο κοντά στο κάστρο της λάρνακας προς τες φοινικούες μερκές, που ίσιεν ένα δεντρό μέσα, ποτζίνα που εχαλάσαν) που εσέρβιρε φιλέτο τόνο καπνιστό...δεν εξανάφαα έτσι ωραίο πράμα....
καμιά συνταγή-μέθοδο για καπνιστό αν ξέρετε βάρτε ρε κοπέλλια !!!!
καμιά συνταγή-μέθοδο για καπνιστό αν ξέρετε βάρτε ρε κοπέλλια !!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
- ANDREAS PH
- Posts: 52
- Joined: Sun May 26, 2013 8:18 pm
- Location: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
ουλές η συνταγές που είπατε φαίνουνται μου καλές και νόστιμες. τώρα σιγά σιγά να τες δοκιμάσω ουλές και κινεί που ένα μου αρέσει παραπάνω ένα την κάμω μονο εκείνη
Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ
Συνταγη απο Σικελια για μερακληδες.
Βαζουμε το φουρνο στους 200 βαθμους
Αλατοπιπεριζετε το τόνο που εχετε κοψει σε κύβους.
Τον βαζεται σε ένα ταψι το οποιο ειναι μικροτερο απο το πιο μεγαλο σας ταψι.
Βαζεται σιγα σιγα ελαιολαδο μεχρι να καλυψετε το τονο μεχρι τη μεση.
Μεσα στο λαδι βαζεται 6-7 σκελιδες σκορδο μοιραζμενες στη μεση.
Πασπαλισετε το τονο με κουτρουβι καπαριου και λιγο απο το Ξυδι και με ψυλικομενο μαιτανο
Περνετε 2 λεμονια και με κοφτερο μαχαιρι τα κοβεται οσο πιο λεπτα μπορειτε.
Καλυπτετε ολο το τονο με τις φεττες λεμονιου.
Βραζεται νερο και βαζετε ενα δακτυλο νερου κοχλαστου νερου στο πιο μεγαλο σας ταψι.
Προσεχτικα βαζετε το μικρο ταψι με το τονο μεσα στο μεγαλο ταψι ετσι ωστε το μικρο ταψι να χωθει ως τη μεση. Προσοχη με το βραστο νερο.
Περνετε ενα μεγαλο αλουμινοχαρτο και καλυπτετε το μεγαλο ταψι. Κλειστε καλα τις ακρες του αλομινοχαρτου αλλα μην το εφαρμοσετε ασφυκτικα.
Βαλτε το στο φουρνο για δεκαπεντε λεπτα και ελεξετε το.
Το ψαρι ψηνετε με τον ατμο και ειναι θεικο.
Βαζουμε το φουρνο στους 200 βαθμους
Αλατοπιπεριζετε το τόνο που εχετε κοψει σε κύβους.
Τον βαζεται σε ένα ταψι το οποιο ειναι μικροτερο απο το πιο μεγαλο σας ταψι.
Βαζεται σιγα σιγα ελαιολαδο μεχρι να καλυψετε το τονο μεχρι τη μεση.
Μεσα στο λαδι βαζεται 6-7 σκελιδες σκορδο μοιραζμενες στη μεση.
Πασπαλισετε το τονο με κουτρουβι καπαριου και λιγο απο το Ξυδι και με ψυλικομενο μαιτανο
Περνετε 2 λεμονια και με κοφτερο μαχαιρι τα κοβεται οσο πιο λεπτα μπορειτε.
Καλυπτετε ολο το τονο με τις φεττες λεμονιου.
Βραζεται νερο και βαζετε ενα δακτυλο νερου κοχλαστου νερου στο πιο μεγαλο σας ταψι.
Προσεχτικα βαζετε το μικρο ταψι με το τονο μεσα στο μεγαλο ταψι ετσι ωστε το μικρο ταψι να χωθει ως τη μεση. Προσοχη με το βραστο νερο.
Περνετε ενα μεγαλο αλουμινοχαρτο και καλυπτετε το μεγαλο ταψι. Κλειστε καλα τις ακρες του αλομινοχαρτου αλλα μην το εφαρμοσετε ασφυκτικα.
Βαλτε το στο φουρνο για δεκαπεντε λεπτα και ελεξετε το.
Το ψαρι ψηνετε με τον ατμο και ειναι θεικο.