Page 1 of 1

Μπικατινι ολε!

Posted: Tue Dec 21, 2010 2:38 pm
by maratheftis
Ε πεδια μια ερωτηση..3ερω οτι το εγγλεζικο με το μπικατανι..εν αλληλενδετα...αλλα εν με επεισεν ακομα...

εγω παιρνω μαζι μου 2 κουτια των 4 ευρω το ενα λιο πολλα χρησιμοποιοω το στο μπασμο και το αλλο δωλονο το..αλλα εν εκαμα τιποτε το ιδαιετερο ως τωρα...
μου ειπαν οτι βαλλω πολλα λιο στο μπασμο.... πρεπει να παιρνω τουλαχιστο 1 κιλο μπικατινι μαζι μου....


σχολια?

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Tue Dec 21, 2010 2:57 pm
by andrea5
φιλε μεσα στο μπασμο εν πιο λια που πρεπει να βαλεις αν βαλεις ενα κουτι :) ,εγω ενα πακετο περνω τζιαι μακαρι να παει στο μισο ,οταν βαλεις πολυ στο μπασμο μετα ταιζεις τα τζιαι εν τσιμπουν το δολωμα σου αλλα τρων το που χαμε ,το ιδιο ισχυει τζιαι για τον μπασμο παραπανο "μυροθκια" παρα φαι :)

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Tue Dec 21, 2010 3:06 pm
by maratheftis
e file 3ερω ενα γνωστο..τουτος εν ιρακινοσ τζιαι παιρνει μινιμουμ κιλο μαζι του...λειε οτι πρεπει να καμις το ψαρι να εθιστει στο μπικατινι....κτλ...

εν 3ερω να μας πει ο sillis, ο κυριος ευανθης, o fishnchips κτλ...που πιθανον να ξερουν,,,? :ugeek:

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Tue Dec 21, 2010 4:45 pm
by MARIOS 1994
εξαρτατε τι εποχη ψαρευκεις το καλοκαιρι ενα θελις παραπανο για εγεματο μιτσια ψαρκα τσιε ενα θελι πιο πολα μαλαγροματα τσιε πιο συχνα παρα τον χειμωνα αλα αμα τα μαθις στο biggatini ενα εσιης επιτιχιες 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Tue Dec 21, 2010 5:24 pm
by fISHANDCHIPS
ακόμα δεν εβγαλα συμπέρασμα αλλά νομίζω οτι δουλεύκει παραπάνω τον χειμώνα
Οπως είπε ο Αντρέας,να μεν βάλλεις πολλή στον μπασμό σου ή και καθόλου .... να ρίχνεις κανονικά την μαλάγρα σου και μέσα μέσα να ρίχνεις με το χέρι η την σφεντόνα λίγα (αν έχει πολλά μικρόψαρα μεν ρίχνεις καθόλου επειδη εννα το τρών πριν πέσει στο νερό... πχ αθερίνες)
Αν θα ψαρέψεις πχ για σορκό πατωτά ή σχεδόν πατωτά τοτε να βάλλεις και μέσα στην μαλάγρα για να παένει μέχρι κάτο πριν να το φάν τα μικρόψαρα ...
Πάντως το μπικατίνι βρίσκω το πολλά καλό δόλωμα ... πρώτον επειδη στέκει πολλή ώρα στο ακγίστρι και δεύτερο επειδη είναι δελεαστικό για σχεδόν όλα τα ψάρια

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Wed Dec 22, 2010 4:45 pm
by inglese.fishing
maratheftis wrote:Ε πεδια μια ερωτηση..3ερω οτι το εγγλεζικο με το μπικατανι..εν αλληλενδετα...αλλα εν με επεισεν ακομα...
Το bigattini θέλει 4 με 5 δευτερόλεπτα να βυθιστεί ένα μέτρο. Δυστυχώς η τεχνική του εγγλέζικου στη θάλασσα δεν είναι το ίδιο με ότι μπορεί να διάβασες η είδες για γλύκα νερά ή ποταμό με το πολύ 3 μέτρα βάθος και ακόμα δυστυχώς ή ευτυχώς θέλει κάποια χρόνια να τη μάθει κάποιος.

Φρόντισε το bigattini να είναι ζωντανό όταν πας ψάρεμα. Συνήθως είναι σε πολύ ληθαργική κατάσταση ή απλά παγωμένο νεκρό.
Το βράδυ άδειασε τα σε ένα μεγάλο δοχείο, καθάρισε τα με καθαριστικό για μπικατινι και μετά με μια σήτα (δεν θα βρεις στην Κύπρο) καθάρισε τα από τις ακαθαρσίες. Βάλτα πάλε σε μεγάλο δοχείο με φαρίνα (όχι αλεύρι) για το υπόλοιπο της νύχτας.
Το πρωί ξεχώρισε τα ζωντανά (αν δεν έχεις σήτα που περνά το ζωντανό μπικατινι βαλε το δοχείο με μια κλήση και τα ζωντανά θα τα βρεις το ψηλότερο σημείο. Έτσι θα έχεις μπικατινι που δουλεύει.

Τώρα στα ψαρέματα σου χρησιμοποίησε γόμα για μπικανινη. Δεν κάνουν όλες την ίδια δουλεία. Άλλες απλά σε λερώνουν. Καλά κάνεις και ρίχνεις 1 κουτή, αν κάνεις τα μπικατινι μικρές μπαλίτσες και αρχικά τα συνδυάζεις μέσα σε ground bait τόσο το καλύτερο.

Αν βρήκες τόπο που έχει ψάρια και μπορείς να ψαρέψεις 99% πατωτα (με μεγάλο παράμαλλο και χωρίς μολυβάκια) θα πάρεις και μάλιστα θα ξαναπάρεις. Τώρα μεν πας με σε 10 με αντένες που θα ρίχνουν τροφή δεξιά αριστερά και να περιμένεις να καταφέρεις το ακατόρθωτο.

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Wed Dec 22, 2010 6:30 pm
by fISHANDCHIPS
inglese.fishing wrote:
maratheftis wrote:Φρόντισε το bigattini να είναι ζωντανό όταν πας ψάρεμα. Συνήθως είναι σε πολύ ληθαργική κατάσταση ή απλά παγωμένο νεκρό..
ρε φίλε ως τώρα δεν είχα πρόβλημα με το μπικατίνι ... είναι ολοζώντανο,ολοκάθαρο και στεγνό μέσα σε πολύ ψιλό πίτουρο΄(ελάχιστο)
Εξαρτάτε απο πού το αγοράζεις επειδή όντως κάποια καταστήματα έχουν πολύ κακής ποιότητας μπικατίνι,μισοπεθαμένο και πνιγμένο στην κατούρα του (οι πλήστοι έχουν καλό ... βασικά που τον ίδιο προμηθευτή)
Ετσι δεν τήθετε θέμα φαρίνας.σίτας απο εξωτερικό και όλοκληρη η διαδικασία που αναφέρεις ... δεν΄λέω οτι είναι λάθος που λές αλλά δεν αγοράζουμε μπικατίνι με τα κιλά που θα πρέπει να το συντηρούμε για καιρό.
Με λίγα λόγια η διαδικασία που περιγράφεις μπορεί να αποθύση κάποιο να χρησημοποιήσει αυτό το ωραίο δολωμα ... ελπίζω να μεν παρεξηγάς :wink:
Και αν έχει και λίγα παραπάνω πεθαμένα μέσα στον μπασμό δεν χάθηκε ο κόσμος ... έτυχε να χρησημοποιήσω πεθαμένο για δόλωμα και δούλεψε (οχι οσό θα έπρεπε)
Στο ψάρεμα γλυκών νερών μερικοί (απο ιταλία η πατέντα :roll: ) χρησημοποίούν μπικατίνι που αφού πρώτα το ζεματίσουν σε βραστο νερό ,ασπίζει χοντρινήσκει και το χρησημοποιούν για μπασμό (στο αγκίστρι πάντα ζωντανό)

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Thu Dec 23, 2010 7:05 pm
by PeRoUkKaS
fISHANDCHIPS wrote:Εξαρτάτε απο πού το αγοράζεις επειδή όντως κάποια καταστήματα έχουν πολύ κακής ποιότητας μπικατίνι,μισοπεθαμένο και πνιγμένο στην κατούρα του (οι πλήστοι έχουν καλό ... βασικά που τον ίδιο προμηθευτή)
ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!! :D :D :D
:happy-wavemulticolor:

Re: Μπικατινι ολε!

Posted: Mon May 14, 2012 9:01 pm
by RCV
Φίλοι μου εγώ πάω 1 ώρα πριν την δύση και ρίχνω 5-6 μπικατινι κάθε 1-2 λεπτά πάνω από το πατωτό αγκίστρι μου. Μόλις πέσει το φως τσιμπιά.

Το σημαντικό tip είναι να πας ψάρεμα καθημερινή. Το σαββατοκύριακο είναι κουρασμένα τα νερά.

Καλές ψαριές.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2