Page 1 of 8

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!! Πως μαγειρευτέ τα ψαρια σας?

Posted: Mon Feb 04, 2008 4:30 pm
by maratheftis
όσα παραπάνω details μπορείτε να δώσετε + φωτογραφίες το καλύτερο

εγώ:
τσιπουρα: κάρβουνα λάδι/λεμόνι/σόγια/πιπεράκη...mmmmmmm

λαβράκι: φούρνου με λεμόνι/ντομάτες spices..κτλ... ida στην αίγυπτο το λαβράκι να το "μαγιρευον" με alas..."διαλδι" γεμίζουν το ταψί με alas μπόλικο...βάλλουν το λαβράκι μέσα (στο στομάχι βάζουν τηγανητά κρομμύδια με βουτύρου) και μετά το σκεπάζουν τελείως με alas ξανά--χρησιμοποιούν μιαν σακούλα alas..... μόλις fki που το φούρνο το alas έχει ρίξει...tze το λαβράκι είναι μέσα σαν ένα κουκούλι,,,φαίνεται πολύ ωραίο..

πέστροφα--στο gril με λεμονάκι/alas/πιπέρι/paprika...

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Mon Feb 04, 2008 8:29 pm
by gdeme
Ορφος, πιγγα, συναγριδα , Στο φουρνο με καλό λάδωμα ,αλάτισμα και νερό -ΜΟΝΟ- Ψήσιμο σε πυρεξ που κλεινει απο πάνω και αναλογως κιλών η ώρα.

Σαργοι,λαβρακια,τσιπουρες ΚΑι στο φούρνο και στα κάρβουνα με μπόλικο λαδολεμονο.

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Mon Feb 04, 2008 9:53 pm
by caveman
Εγώ ννα σας γράψω για έναν...κυπρίνο που έκαμα μια φορά τζαί έγινεν....λουκκούμι :!: :shock: Φαντάζομαι ήδι οι περισσότεροι θα λέτέ: ματί μας λέει ο μαλά..ς :lol: Ο κυπρίνος είναι όντος πολλά λέτσα, ιδικά αν τον σιγγρίνεις με τον λαύρακον :) ή με το ζάντερ :!: Αλλά ο κυπρίνος....άμαν πιάσεις κανέναν 5κιλον.....ταίζεις καμπόσον κόσμο :wink: :lol: :lol: :lol: ....τολιπόν....με που τον φκάλλεις έξω...εχτελάς τον τζαί καθαρίζεις τον επιτόπου :wink: τζαί κάμμεις τον 2 μεγάλα φιλέττα, αποφεύγοντας το κρέας που βρίσκετε κοντά στον σπόνδιλο (τζίντο σιμείο ιδικά έχει ούλλην την μυροδιά) :wink: αφού τα πλίννεται καλά τα φιλλέττα βάρτε τα σε ένα ττάπερ με καμπόσες ψιλοκομμένες ντομάτες, κρομύδια, αλάτι, θυμάρι καί προπάντον ΛΕΜΟΝΙ. Κλίστε το ττάπερ τζαί αφίστε το μέχρι την επομένη μέστο ψυγείο. Την επόμενη μέρα....αφού άψετε τα κάρβουνα... φκάρτε τα φιλλέττα που το ττάπερ τζαί κάμετε πάνο στο κρέας, από την έξω μερκά που είναι η πέτσα, καμπόσες σχισμές τζαί βάλτε μέσα κομμένες σκελίδες σκόρδου, αμέσος μετά μέσα σε μεγάλη σχάρα βάρτε μια στρόση που φέττες ντομάτας καί κρομύδια καί βάρτε πάνο τα φιλλέττα καί καλίψτετα τζαί που πάνο με τον ίδιο τρόπο. Καθώς θα ψήννεται το ψάρι, να το γυρίζετε ταχτικά όστε να επιβραδίνετε όσον γίνεται το ψήσιμο. Κάμετε τζαί ενα μίγμα με ελαιόλαδο-λεμόνι-άλας-ρίγανη-θυμάρι τζαί να το αλίφετε κάθε φορά που το γιρίζετε. Κάτι άλλον πολλααά ωραίον που μπορείτε να βάλετε είναι το εστρακόν αλλά μην το αναμίξετε στο μίγμα αλλά βάλτε του ξεχοριστά με μέτρο γιατι εν πολλά έντονη η μυροδιά του.

Εννάταν καλά να επετίχεννα τούντην σινταγη...πριν να λίψει το νερό που τα φράγματα :cry: Θυμούμε πόσες δεκάδες...ή μάλλον ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ κυπρίνους εξαπόλουν τζαί τρέχουν τα σάλια μου :o Τωρά πλέων εν πιο έφκολο να πιασεις τετράκιλο λαβράκι θάλασσας παρά τετράκιλο κυπρίνο :cry:

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Mon Feb 04, 2008 10:07 pm
by caveman
Μιά άλλη σινταγή πού επέτιχα πολλά ωραία αφορά τους αλβούρνους :) Βασικά ήταν μια φορά που εδοκίμασεν μια ""νέα τεχνική"" ένας παρέας τζαί έπιασεν.... πάρα πολλούς :!: ...

Image


...τζαί τι να τους κάμουμεν...άτε λαλώ να δοκιμάσουμεν... μιλούμεν εφάμεν πάνο που 4 ώρες να τους καθαρίσουμεν :lol: Έβαλα καμποοοόσους μέσα σε πολλά βαθύ ταψί που εχορούσεν γίρο στα 4-5 λίτρα νερό, τζαί έβαλα όλα τα σχετικά...ρίγανη, αλάτι, λεμόνι, θυμάρι, εστρακόν, 3 πατάτες κομμένες σε κίβους, 5 ψιλοκομμένες ντομάτες τζαί ένα κιλό κρομμύδια κομμένα ροδέλλες, πιπέρι μαύρο σε κόκκους τζαί άσπρο αλεσμένο, καμπόσον σκόρτο τζαί στο τέλος ένα ποτίρι ελαιόλαδο τζαί εγέμοσα το υπόλοιπο με νερό .... έβαλα τα στο φούρνο τζαί το αποτέλεσμα ήταν....η πιο ωραία ψαρόσουππα που έφαα ποτέ :!: :!: :lol: :lol: Ε τζαί κουτσά στραβά έφαα τζαί τους αλβούρνους οι οπίοι ήταν φίσκα που κοκκαλούθκια :( γίνουντε πολλά ωραίοι έτσι αλλά εν δύσκολο πολλά με τα αγγάθια.

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Mon Feb 04, 2008 10:20 pm
by caveman
Για πέστροφες....άγριες όμως :!: Όχι που τζίνες που βάλλουν κάθε λίγο το τμήμα Αλιείας :!: Επιδί εν ψάρι που κινίτε αρκετά κόντρα στα ρεύματα, δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος, για αφτό το λόγο πριν να τες βάλετε στα κάρβουνα βαρτε την καθε μιά ξεχοριστά σε ασιμόχαρτο, βάρτε μέσα όλα τα σχετικά αλλά ΌΧΙ λεμόνι...το λεμόνι διαλίει το λύπος καί έτσι η πέστροφα θα γίνει σαν ένα κομμάτι ξύλο. Λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι καί ρίγανι είναι αρκετά, τιλίξτε τες στα ασιμόχαρτα τζαί βάρτε τες έτσι στα κάρβουνα ή στο φούρνο, αλλά καί σε αφτή την περίπτοση πάλε τιλίξτε τες μια μια, μεν τες σίρετε έτσι με στο ταψί :!: Φυσικά τζαί διαφορετικά να γίνουν, τζαί εντελός αντίθετα απότι λέω, πάλε καλές έννα γίνουν....εγώ απλός πάντα ψάχνω τζίντο κάτι ""παραπανό"" στες γεύσεις :wink:

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Wed Mar 12, 2008 12:04 pm
by coolyMR2
ma magirefkete ta?
ego opos ta psarefkw molis ta fkalw pou to nero arkefkw kai troo ta :p

Re: pos magireute ta psaria sas?

Posted: Tue Jun 03, 2008 7:35 pm
by Konix
Caveman ... efaes to Sief Nte Parti 100 skallia... :lol:

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Posted: Fri Jul 11, 2008 4:19 pm
by kalupso
Όλοι απο εσάς μετά απο την ψαριά σας,ειδικά αν είναι και καλή, αναρωτηθήκατε "Πως θα τα μαγειρέψω?"............Ελπίζω το θέμα να αρέσει σε όλους και μπορείτε όλοι εδώ να βάλετε δικές σας θαλασσινές συνταγές, ιδέες και προτάσεις αλλά και οτι θέλετε για οτι αφορά τις γευστικές θαλασσινές απολαύσεις!!!!!Οι τρόποι μαγειρέματος ενός ψαριού πολλοί και ελπίζω όλοι να μοιραστείτε μαζί μας τα μαγειρικά σας μυστικά...................... :wink: :D

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Posted: Fri Jul 11, 2008 4:25 pm
by kalupso
Απο τα αγαπημένα μου είναι οι βραστές γαρίδες με λαδολέμονο. Εκτός του οτι ετοιμάζονται γρήγορα, είναι και πιο χαμηλές σε θερμίδες απο τις τηγανητές(100 γραμμάρια γαρίδες βραστές=113 θερμίδες). Ακόμη καλύτερες είναι και οι ψητές αλλά και οι γαρίδες σαγανάκι. Τέλεια είναι και τα βραστά μύδια με μπόλικο λαδολέμονο. Τα δοκίμασα χθές βράδι. Ταιριάζουν πολύ με ουζάκι :D

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ..................................

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Posted: Fri Jul 11, 2008 5:24 pm
by Greg
Ποτε εννα μας καμεις το τραπεζι? :D .. Νομιζω καπου μες τουντο φορουμ υπαρχει ενα ποστ με συνταγες.. Ο μαγειρας του φορουμ caveman εχει πολλα μυστικα να μοιραστει μαζι σου

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Posted: Sat Jul 12, 2008 2:53 pm
by caveman
:lol: :lol: ευχαριστό σειρά :!: Ρε την σφύρνα... έκαμα την τιγανιτή τζαι δεν μου άρεσε :? :? ως τωρά έκαμα φούρνο, τιγανιτή με ελαιόλαδο χωρίς αλέβρι, τζαι κανονικά σε φυστικέλεο αλεβρομένη τζαι δεν μου άρεσε :? την επόμενη αμμέν την αφήσο πίσο ελεύθερη εννά την κάμο πανέ..... αν πάλε δεν μου αρέσει... θα τες αφήνω ούλλες πίσω τζαι κανί :!:

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Posted: Sat Jul 12, 2008 3:00 pm
by caveman
Greg wrote: Νομιζω καπου μες τουντο φορουμ υπαρχει ενα ποστ με συνταγες..

http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... ?f=1&t=674

Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Posted: Wed Jun 17, 2009 3:35 pm
by chrysanthos9
Ρε κοπελια ποια εν τα νοστιμοτερα ψαρια για εσας και πως τα ψηνεται?

Re: Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Posted: Wed Jun 17, 2009 5:02 pm
by fISHANDCHIPS
fish & chips :clap:

Re: Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Posted: Wed Jun 17, 2009 5:35 pm
by konstantinos kalogir
Πέστροφα στα κάρβουνα με λαδολέμονο...!!! Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ......!!!!!!!!!!