SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!! Πως μαγειρευτέ τα ψαρια σας?

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!! Πως μαγειρευτέ τα ψαρια σας?

Δημοσίευσηαπό maratheftis » Δευτ Φεβ 04, 2008 4:30 pm

όσα παραπάνω details μπορείτε να δώσετε + φωτογραφίες το καλύτερο

εγώ:
τσιπουρα: κάρβουνα λάδι/λεμόνι/σόγια/πιπεράκη...mmmmmmm

λαβράκι: φούρνου με λεμόνι/ντομάτες spices..κτλ... ida στην αίγυπτο το λαβράκι να το "μαγιρευον" με alas..."διαλδι" γεμίζουν το ταψί με alas μπόλικο...βάλλουν το λαβράκι μέσα (στο στομάχι βάζουν τηγανητά κρομμύδια με βουτύρου) και μετά το σκεπάζουν τελείως με alas ξανά--χρησιμοποιούν μιαν σακούλα alas..... μόλις fki που το φούρνο το alas έχει ρίξει...tze το λαβράκι είναι μέσα σαν ένα κουκούλι,,,φαίνεται πολύ ωραίο..

πέστροφα--στο gril με λεμονάκι/alas/πιπέρι/paprika...
ΗΤΟΙ ΜΕΝ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΧΑΟΣ ΓΕΝΕΤΟ
Άβαταρ μέλους
maratheftis
 
Δημοσ.: 217
Εγγραφη: Παρ Μαρ 23, 2007 4:03 pm
Τοποθεσια: Nicosia

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό gdeme » Δευτ Φεβ 04, 2008 8:29 pm

Ορφος, πιγγα, συναγριδα , Στο φουρνο με καλό λάδωμα ,αλάτισμα και νερό -ΜΟΝΟ- Ψήσιμο σε πυρεξ που κλεινει απο πάνω και αναλογως κιλών η ώρα.

Σαργοι,λαβρακια,τσιπουρες ΚΑι στο φούρνο και στα κάρβουνα με μπόλικο λαδολεμονο.
gdeme
 
Δημοσ.: 539
Εγγραφη: Κυρ Ιαν 20, 2008 2:56 pm

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό caveman » Δευτ Φεβ 04, 2008 9:53 pm

Εγώ ννα σας γράψω για έναν...κυπρίνο που έκαμα μια φορά τζαί έγινεν....λουκκούμι :!: :shock: Φαντάζομαι ήδι οι περισσότεροι θα λέτέ: ματί μας λέει ο μαλά..ς :lol: Ο κυπρίνος είναι όντος πολλά λέτσα, ιδικά αν τον σιγγρίνεις με τον λαύρακον :) ή με το ζάντερ :!: Αλλά ο κυπρίνος....άμαν πιάσεις κανέναν 5κιλον.....ταίζεις καμπόσον κόσμο :wink: :lol: :lol: :lol: ....τολιπόν....με που τον φκάλλεις έξω...εχτελάς τον τζαί καθαρίζεις τον επιτόπου :wink: τζαί κάμμεις τον 2 μεγάλα φιλέττα, αποφεύγοντας το κρέας που βρίσκετε κοντά στον σπόνδιλο (τζίντο σιμείο ιδικά έχει ούλλην την μυροδιά) :wink: αφού τα πλίννεται καλά τα φιλλέττα βάρτε τα σε ένα ττάπερ με καμπόσες ψιλοκομμένες ντομάτες, κρομύδια, αλάτι, θυμάρι καί προπάντον ΛΕΜΟΝΙ. Κλίστε το ττάπερ τζαί αφίστε το μέχρι την επομένη μέστο ψυγείο. Την επόμενη μέρα....αφού άψετε τα κάρβουνα... φκάρτε τα φιλλέττα που το ττάπερ τζαί κάμετε πάνο στο κρέας, από την έξω μερκά που είναι η πέτσα, καμπόσες σχισμές τζαί βάλτε μέσα κομμένες σκελίδες σκόρδου, αμέσος μετά μέσα σε μεγάλη σχάρα βάρτε μια στρόση που φέττες ντομάτας καί κρομύδια καί βάρτε πάνο τα φιλλέττα καί καλίψτετα τζαί που πάνο με τον ίδιο τρόπο. Καθώς θα ψήννεται το ψάρι, να το γυρίζετε ταχτικά όστε να επιβραδίνετε όσον γίνεται το ψήσιμο. Κάμετε τζαί ενα μίγμα με ελαιόλαδο-λεμόνι-άλας-ρίγανη-θυμάρι τζαί να το αλίφετε κάθε φορά που το γιρίζετε. Κάτι άλλον πολλααά ωραίον που μπορείτε να βάλετε είναι το εστρακόν αλλά μην το αναμίξετε στο μίγμα αλλά βάλτε του ξεχοριστά με μέτρο γιατι εν πολλά έντονη η μυροδιά του.

Εννάταν καλά να επετίχεννα τούντην σινταγη...πριν να λίψει το νερό που τα φράγματα :cry: Θυμούμε πόσες δεκάδες...ή μάλλον ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ κυπρίνους εξαπόλουν τζαί τρέχουν τα σάλια μου :o Τωρά πλέων εν πιο έφκολο να πιασεις τετράκιλο λαβράκι θάλασσας παρά τετράκιλο κυπρίνο :cry:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άβαταρ μέλους
caveman
 
Δημοσ.: 3501
Εγγραφη: Σάβ Αύγ 11, 2007 1:59 pm
Τοποθεσια: Φράγμα Κούρη

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό caveman » Δευτ Φεβ 04, 2008 10:07 pm

Μιά άλλη σινταγή πού επέτιχα πολλά ωραία αφορά τους αλβούρνους :) Βασικά ήταν μια φορά που εδοκίμασεν μια ""νέα τεχνική"" ένας παρέας τζαί έπιασεν.... πάρα πολλούς :!: ...

Εικόνα


...τζαί τι να τους κάμουμεν...άτε λαλώ να δοκιμάσουμεν... μιλούμεν εφάμεν πάνο που 4 ώρες να τους καθαρίσουμεν :lol: Έβαλα καμποοοόσους μέσα σε πολλά βαθύ ταψί που εχορούσεν γίρο στα 4-5 λίτρα νερό, τζαί έβαλα όλα τα σχετικά...ρίγανη, αλάτι, λεμόνι, θυμάρι, εστρακόν, 3 πατάτες κομμένες σε κίβους, 5 ψιλοκομμένες ντομάτες τζαί ένα κιλό κρομμύδια κομμένα ροδέλλες, πιπέρι μαύρο σε κόκκους τζαί άσπρο αλεσμένο, καμπόσον σκόρτο τζαί στο τέλος ένα ποτίρι ελαιόλαδο τζαί εγέμοσα το υπόλοιπο με νερό .... έβαλα τα στο φούρνο τζαί το αποτέλεσμα ήταν....η πιο ωραία ψαρόσουππα που έφαα ποτέ :!: :!: :lol: :lol: Ε τζαί κουτσά στραβά έφαα τζαί τους αλβούρνους οι οπίοι ήταν φίσκα που κοκκαλούθκια :( γίνουντε πολλά ωραίοι έτσι αλλά εν δύσκολο πολλά με τα αγγάθια.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άβαταρ μέλους
caveman
 
Δημοσ.: 3501
Εγγραφη: Σάβ Αύγ 11, 2007 1:59 pm
Τοποθεσια: Φράγμα Κούρη

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό caveman » Δευτ Φεβ 04, 2008 10:20 pm

Για πέστροφες....άγριες όμως :!: Όχι που τζίνες που βάλλουν κάθε λίγο το τμήμα Αλιείας :!: Επιδί εν ψάρι που κινίτε αρκετά κόντρα στα ρεύματα, δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος, για αφτό το λόγο πριν να τες βάλετε στα κάρβουνα βαρτε την καθε μιά ξεχοριστά σε ασιμόχαρτο, βάρτε μέσα όλα τα σχετικά αλλά ΌΧΙ λεμόνι...το λεμόνι διαλίει το λύπος καί έτσι η πέστροφα θα γίνει σαν ένα κομμάτι ξύλο. Λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι καί ρίγανι είναι αρκετά, τιλίξτε τες στα ασιμόχαρτα τζαί βάρτε τες έτσι στα κάρβουνα ή στο φούρνο, αλλά καί σε αφτή την περίπτοση πάλε τιλίξτε τες μια μια, μεν τες σίρετε έτσι με στο ταψί :!: Φυσικά τζαί διαφορετικά να γίνουν, τζαί εντελός αντίθετα απότι λέω, πάλε καλές έννα γίνουν....εγώ απλός πάντα ψάχνω τζίντο κάτι ""παραπανό"" στες γεύσεις :wink:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άβαταρ μέλους
caveman
 
Δημοσ.: 3501
Εγγραφη: Σάβ Αύγ 11, 2007 1:59 pm
Τοποθεσια: Φράγμα Κούρη

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό coolyMR2 » Τετ Μαρ 12, 2008 12:04 pm

ma magirefkete ta?
ego opos ta psarefkw molis ta fkalw pou to nero arkefkw kai troo ta :p
Άβαταρ μέλους
coolyMR2
 
Δημοσ.: 23
Εγγραφη: Δευτ Μαρ 03, 2008 7:04 pm
Τοποθεσια: Nicosia

Re: pos magireute ta psaria sas?

Δημοσίευσηαπό Konix » Τρί Ιουν 03, 2008 7:35 pm

Caveman ... efaes to Sief Nte Parti 100 skallia... :lol:
Keep Fishing!!!
Άβαταρ μέλους
Konix
 
Δημοσ.: 138
Εγγραφη: Πέμ Μάιος 15, 2008 1:53 pm
Τοποθεσια: Paphos

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Δημοσίευσηαπό kalupso » Παρ Ιούλ 11, 2008 4:19 pm

Όλοι απο εσάς μετά απο την ψαριά σας,ειδικά αν είναι και καλή, αναρωτηθήκατε "Πως θα τα μαγειρέψω?"............Ελπίζω το θέμα να αρέσει σε όλους και μπορείτε όλοι εδώ να βάλετε δικές σας θαλασσινές συνταγές, ιδέες και προτάσεις αλλά και οτι θέλετε για οτι αφορά τις γευστικές θαλασσινές απολαύσεις!!!!!Οι τρόποι μαγειρέματος ενός ψαριού πολλοί και ελπίζω όλοι να μοιραστείτε μαζί μας τα μαγειρικά σας μυστικά...................... :wink: :D
kalupso
 
Δημοσ.: 19
Εγγραφη: Τρί Ιουν 03, 2008 11:11 am
Τοποθεσια: Λεμεσός

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Δημοσίευσηαπό kalupso » Παρ Ιούλ 11, 2008 4:25 pm

Απο τα αγαπημένα μου είναι οι βραστές γαρίδες με λαδολέμονο. Εκτός του οτι ετοιμάζονται γρήγορα, είναι και πιο χαμηλές σε θερμίδες απο τις τηγανητές(100 γραμμάρια γαρίδες βραστές=113 θερμίδες). Ακόμη καλύτερες είναι και οι ψητές αλλά και οι γαρίδες σαγανάκι. Τέλεια είναι και τα βραστά μύδια με μπόλικο λαδολέμονο. Τα δοκίμασα χθές βράδι. Ταιριάζουν πολύ με ουζάκι :D

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ..................................
kalupso
 
Δημοσ.: 19
Εγγραφη: Τρί Ιουν 03, 2008 11:11 am
Τοποθεσια: Λεμεσός

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Δημοσίευσηαπό Greg » Παρ Ιούλ 11, 2008 5:24 pm

Ποτε εννα μας καμεις το τραπεζι? :D .. Νομιζω καπου μες τουντο φορουμ υπαρχει ενα ποστ με συνταγες.. Ο μαγειρας του φορουμ caveman εχει πολλα μυστικα να μοιραστει μαζι σου
Esox Lucius
Άβαταρ μέλους
Greg
 
Δημοσ.: 3067
Εγγραφη: Τρί Αύγ 07, 2007 3:54 pm
Τοποθεσια: by the sea

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Δημοσίευσηαπό caveman » Σάβ Ιούλ 12, 2008 2:53 pm

:lol: :lol: ευχαριστό σειρά :!: Ρε την σφύρνα... έκαμα την τιγανιτή τζαι δεν μου άρεσε :? :? ως τωρά έκαμα φούρνο, τιγανιτή με ελαιόλαδο χωρίς αλέβρι, τζαι κανονικά σε φυστικέλεο αλεβρομένη τζαι δεν μου άρεσε :? την επόμενη αμμέν την αφήσο πίσο ελεύθερη εννά την κάμο πανέ..... αν πάλε δεν μου αρέσει... θα τες αφήνω ούλλες πίσω τζαι κανί :!:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άβαταρ μέλους
caveman
 
Δημοσ.: 3501
Εγγραφη: Σάβ Αύγ 11, 2007 1:59 pm
Τοποθεσια: Φράγμα Κούρη

Re: ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.......!!!

Δημοσίευσηαπό caveman » Σάβ Ιούλ 12, 2008 3:00 pm

Greg έγραψε: Νομιζω καπου μες τουντο φορουμ υπαρχει ενα ποστ με συνταγες..



viewtopic.php?f=1&t=674
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άβαταρ μέλους
caveman
 
Δημοσ.: 3501
Εγγραφη: Σάβ Αύγ 11, 2007 1:59 pm
Τοποθεσια: Φράγμα Κούρη

Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Δημοσίευσηαπό chrysanthos9 » Τετ Ιουν 17, 2009 3:35 pm

Ρε κοπελια ποια εν τα νοστιμοτερα ψαρια για εσας και πως τα ψηνεται?
Rememper always someone waiting for you at home
Άβαταρ μέλους
chrysanthos9
 
Δημοσ.: 1853
Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 02, 2008 5:24 pm
Τοποθεσια: madrit spain

Re: Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Δημοσίευσηαπό fISHANDCHIPS » Τετ Ιουν 17, 2009 5:02 pm

fish & chips :clap:
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
fISHANDCHIPS
 
Δημοσ.: 1547
Εγγραφη: Τρί Δεκ 18, 2007 6:01 pm

Re: Τα νοστιμοτερα ψαρια καθως και τροποι μαγειρεματος

Δημοσίευσηαπό konstantinos kalogir » Τετ Ιουν 17, 2009 5:35 pm

Πέστροφα στα κάρβουνα με λαδολέμονο...!!! Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ......!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
konstantinos kalogir
 
Δημοσ.: 1493
Εγγραφη: Τρί Δεκ 16, 2008 10:08 pm
Τοποθεσια: Λάρνακα
Highscores: 5

Επόμενο

Επιστροφή στην Ψάρια και το ψάρεμα τους

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast




  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINES



Cyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor