Μαλαγρα
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Μαλαγρα
Ρε κοπελια πετε μου καμοια μαλαγρα καλη για αντεννα για μελανες και κουρκουνες και σαλπες που να μην διαλιεται στον αφρα αλλα να διαλυεται στον πατο.
Υ.Γ θα ηταν καλο να ανοιγετουν ενα θεμα για μαλαγρες
Υ.Γ θα ηταν καλο να ανοιγετουν ενα θεμα για μαλαγρες
Rememper always someone waiting for you at home
Re: Μαλαγρα
εγω την μαλαγρα μ ου καμνω την με σλαις και πολτο σαρδελας και βαλω μια πετρα μεστιν μεση της μπαλας.
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Μαλαγρα
εγώ .....
καπίρα με ψαροτροφή 4/1 να σφίξή καλά και πατώνει μια χαρά
ετοιμάζεις 10-15 μπάλες αναλόγος και ρίχνεις τις ακριβώς τζαμέ που ψαρέφκεις κατα διαστήματα
αν θα ψαρέψεις με μπικατίνι βάλεις και ποτζίνο μέσα,ή αναλόγος με το δόλωμα σου προσθέτεης και στον πασμό σου
Σημαντικό είναι να τις κάμεις τόσο σφιχτές ουτος ώστε να σπάζουν σε κάποιοα φάση και όχι να είναι στότσι και να τρών τα ψάρκα που πάνω
Το πλεονέκτημα της καπίρας έναντι του ψωμιού είναιότι δεν μμένουν οματάκια τα οποία να τρών τα ψάρια ..... και μειονέκτημα του ψωμιού είναι οτι δεν πάει όλο στον πάτω αλλά μερικά κομμάτια επιπλέουν ειδικά αν δεν είναι καλά βρεγμένο και αντί να μαζέψεις τα ψάρια στον πάτο μαζέυκεις τα στον αφρό
το πάσμομα είναι τέχνη τών γλυκών υδάτων
καπίρα με ψαροτροφή 4/1 να σφίξή καλά και πατώνει μια χαρά
ετοιμάζεις 10-15 μπάλες αναλόγος και ρίχνεις τις ακριβώς τζαμέ που ψαρέφκεις κατα διαστήματα
αν θα ψαρέψεις με μπικατίνι βάλεις και ποτζίνο μέσα,ή αναλόγος με το δόλωμα σου προσθέτεης και στον πασμό σου
Σημαντικό είναι να τις κάμεις τόσο σφιχτές ουτος ώστε να σπάζουν σε κάποιοα φάση και όχι να είναι στότσι και να τρών τα ψάρκα που πάνω
Το πλεονέκτημα της καπίρας έναντι του ψωμιού είναιότι δεν μμένουν οματάκια τα οποία να τρών τα ψάρια ..... και μειονέκτημα του ψωμιού είναι οτι δεν πάει όλο στον πάτω αλλά μερικά κομμάτια επιπλέουν ειδικά αν δεν είναι καλά βρεγμένο και αντί να μαζέψεις τα ψάρια στον πάτο μαζέυκεις τα στον αφρό
το πάσμομα είναι τέχνη τών γλυκών υδάτων
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
-
- Posts: 2217
- Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am
Re: Μαλαγρα
Πετρο!!!!!!!!!!!
Το μπασμωμα ειναι σχεδον παντοτε το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ψαρεματα, Θαλασσας, Λιμνης και..........Ξηρας
Το μπασμωμα ειναι σχεδον παντοτε το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ψαρεματα, Θαλασσας, Λιμνης και..........Ξηρας
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Μαλαγρα
Συφωνώ
έγραψα το με βάση το τι βλέπω συνήθως στην Κύπρο ... δεν λέω οτι δεν μπασμώνουν στην θάλασσα ,αλλα συνήθως είναι με κόκκους τροφής ή κομμάτια ζυμωμένης τροφής,ψωμιά και γενικά μπασμούς που δεν διαλύονται στο νερό με αποτέλεσμα το ψάρι να τρώει τον μπασμό αντί το δόλωμα.
ενω άτομα που ψαρέυουν στα φράγματα ως συνήθως μπασμόνουν πιο σωστά ... η γνώμη μου
για το τι βλέπω μιλώ ... και λάθος διατύπωση οτι είναι ''τέχνη των γλυκών υδάτων
έγραψα το με βάση το τι βλέπω συνήθως στην Κύπρο ... δεν λέω οτι δεν μπασμώνουν στην θάλασσα ,αλλα συνήθως είναι με κόκκους τροφής ή κομμάτια ζυμωμένης τροφής,ψωμιά και γενικά μπασμούς που δεν διαλύονται στο νερό με αποτέλεσμα το ψάρι να τρώει τον μπασμό αντί το δόλωμα.
ενω άτομα που ψαρέυουν στα φράγματα ως συνήθως μπασμόνουν πιο σωστά ... η γνώμη μου
για το τι βλέπω μιλώ ... και λάθος διατύπωση οτι είναι ''τέχνη των γλυκών υδάτων
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Re: Μαλαγρα
σημερα εφτιαξα νεα μαλαγρα εβαλα καπιρα σκορδο τριμενο τυρι σκονη σαρδελες διαλυμενες και το καλυτερο αφηκα το για το τελος αχινο λιωμενο για τους σορκους εν να την δοκιμασω αυριο και θα σας πω αποτελεσματα
Rememper always someone waiting for you at home
Re: Μαλαγρα
τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
Esox Lucius
- marios_tilliros
- Posts: 83
- Joined: Sat Mar 01, 2008 6:34 pm
- Location: pafos
Re: Μαλαγρα
[quote="chrysanthos9"]σημερα εφτιαξα νεα μαλαγρα εβαλα καπιρα σκορδο τριμενο τυρι σκονη σαρδελες διαλυμενες και το καλυτερο αφηκα το για το τελος αχινο λιωμενο για τους σορκους εν να την δοκιμασω αυριο και θα σας πω αποτελεσματα[/quotητ
ηταν καλο?
ηταν καλο?
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Re: Μαλαγρα
πρεπει να βαλεις τζιαι κανενα φτιν νυχτεριδας.. για σορκους
Re: Μαλαγρα
τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...
Re: Μαλαγρα
πιο που τα θκιο επαθες ??mariosko wrote:τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!
προσεχουμε για να εχουμε!!
Re: Μαλαγρα
Για έτσι δουλειές έχει μπλέντερ 7 ευρώ το Pop Life. Εν τζε ελαφρεί οπότε αν το φάεις πας την κελλέ γλιτώνεις με 1-2 ράμματα.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- konstantinos kalogir
- Posts: 1493
- Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
- Location: Λάρνακα
- Contact:
Re: Μαλαγρα
Ηθικό δίδαγμα...κυκλοφόρα με κράνος 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά από κάθε ψάρεμα..!mariosko wrote:τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
Re: Μαλαγρα
Η αγαπημενη μου συνταγη ειναι σαρδελλα φρεσκα κανενα κιλο ή 5 κουτια αντζουγια ή και τα δυο μαζι, 4 αυγα, λαδι ελιας, και κτυπημα στο πλεντερ να γινουν χυλος, οχι πολυ πικτος. Καπιρα μετα και ζυμωμα στο χερι, με γαντια η χωρις αν θελετε να το απολαυσετε , και αμμο η χωμα για να στησει μαζι με πικατινι νεκατομενα...μετα ψαρεμα με πικατινι...2 - 3 μπαλες στην αρχη και καθε μιση ωρα αναλογως του αν τσιμπα η οχι...
I d rather be fishing!!!